Як вибирати точки доступу? Типи та характеристики пристроїв

Точка доступу WI-FI дає можливість розширити зону покриття та втратити швидкість. Це головне, що відрізняє таке обладнання від ретранслятора. Купити точку доступу або декілька таких пристроїв можна за цим посиланням — https://e-server.com.ua/uk/aktivne-obladnannja/tochki-dostupu. Обладнання обирають як додаток до маршрутизатора, який дозволяє створити безшовний вай-фай в офісі, громадському місці, університеті та вдома.

Про особливості та характеристики точок доступу читайте в статті.

Типи вай-фай точок доступу

В залежності від місця монтажу, ці пристрої поділяються на два різновиди: внутрішні та зовнішні. Перші призначені для установки в приміщеннях, зазвичай їх монтують на стелях. А другі — вуличні моделі. Їх корпуси герметичніші та мають посилений захист від вологи, ультрафіолету, високих та низьких температур, механічних пошкоджень. До того ж зовнішні точки доступу, як правило, оснащені потужнішими передавачами.

Примітка: бувають також моделі з найміцнішими корпусами, що дозволяють їм функціонувати навіть в екстремальних умовах. Вони звуться антивандальними.

Технічні характеристики точок доступу

Щоб купити відповідний пристрой, варто звертати увагу майже на ті ж самі параметри, що й при виборі роутера. Тож як і маршрутизатор, точка роздачі вай-фай може підтримувати різну швидкість, яка здебільшого залежить від стандарту.

Для невеликої площини та невибагливих вимог мережі підійдуть точки доступу зі швидкістю до 1 Гбіт/сек, тобто моделі стандарту 802.11.n. Для великого дому, офісу знадобляться моделі стандарту вай-фай 5 — 802.11.ас. Їхня швидкість може становити 800 Мбіт/сек та більше. А ось просунуті пристрої з підтримкою вай-фай 6 (802.11.ах) можуть мати швидкість більшу за 5 Гбіт/сек.

Зверніть увагу! Швидкість поділяється між усіма пристроями, які підключені до точки доступу. Також варто враховувати зворотну сумісність — точка доступу швидшого стандарту буде працювати з пристроєм більш повільного стандарту, але рівень пропускної здатності буде на «повільному» рівні.

Окрім стандарту вай-фаю важливо те, який діапазон частот підтримує точка доступу. Це може бути 2,4 ГГц або 2,4 + 5 ГГц. Однодіапазонної моделі достатньо для дому, квартири та невеликого офісу, але для великих територій та великої кількості одночасних підключень бажано вибрати дводіапазонну модель: так буде більше вільних каналів, що позитивно впливає на швидкість з'єднання.

Ідеально, якщо стандарт та діапазони, що підтримуються точками доступу, такі ж самі, як і у роутера, до якого ці точки підключаються.

Окрім цих параметрів, важливо звертати увагу на потужність передавача та коефіцієнт посилення антени: чим вони більше, тим краще сигнал.

Також зазначимо, що wifi точки доступу можуть бути досить функціональними. Тож бувають моделі, які вміють діагностувати стан мережі та усувати несправності. Є пристрої, які можна використовувати як принт- чи FTP сервери. А деякі моделі, наприклад, Ubiquiti UniFi AP AC Pro (UAP-AC-PRO) підтримують живлення витою парою, мають USB порти, що робить їх зручнішими у використанні.

77 29.09.2022



Объявления БУ и новых устройств Apple в Украине - iPoster.ua




Смотреть все объявления Apple
×
×