Який догляд потрібен монітору

Монітор — важливий елемент персонального комп’ютера, який потребує дбайливого ставлення та спеціального догляду. Лише за таких умов можна розраховувати на його тривалу та безперебійну експлуатацію. Існує кілька простих правил, виконання яких дозволяє продовжити строк служби прстрою. Тоді як їх порушення гарантовано призведе до передчасного виходу техніки з ладу.

Очищення поверхні екрану

Основа догляду — регулярне очищення екрана. Раз на 10-14 днів слід ретельно протирати монітор за допомогою спеціального спрею та нетканої серветки. Це дозволить поліпшити його функціональні характеристики, а також покращить роботу в цілому. Користувачі часто беруть засіб для миття вікон. Однак він містить спирт, який пошкоджує нанесену на екран плівку. З урахуванням того, скільки коштує монітор, не варто економити на придбанні спрею.

Також під час чищення потрібно дотримуватися наступних правил:

  • • вимикати екран перед початком процедури;
  • • наносити спрей на ганчірку, а не на монітор;
  • • очищати екран делікатними рухами, щоб уникнути пошкодження матриці;
  • • використовувати спеціальну серветку, яка не залишає на поверхні слідів.

Обережніше з вентиляцією

Особливу увагу слід приділяти вентиляційним отворам на корпусі. Вони відповідають за доступ повітря всередину пристрою. Тому слід уникати попадання до них вологи, яка може призвести до виходу з ладу внутрішніх елементів. Також не можна затуляти вентиляційні отвори, оскільки в такому разі вони не зможуть ефективно виконувати покладену на них функцію.

Не чіпати екран пальцями

Ще одна порада стосується правильної експлуатації монітора. Слід якомога рідше торкатися його руками (виняток становлять лише сенсорні екрани). Дуже часто в результаті контакту з поверхнею на моніторі з’являються плями або розводи. В майбутньому доведеться докладати додаткових зусиль для їх видалення. Не виключено, що виникне потреба в сильнодіючих засобах, які можуть пошкодити монітор. Тому для уникнення зайвих проблем слід не чіпати екран без потреби.

Коригування яскравості

Спеціалісти не рекомендують використовувати режим максимальної яскравості протягом тривалого часу. Рано чи пізно її запас почне вичерпуватися. Також варто враховувати, що занадто яскрава картинка негативно впливає на зір.

Найкраще місце — подалі від джерел обігріву

При виборі місця для комп’ютера слід віддавати перевагу зоні, розташованій на максимальній відстані від батарей та інших приладів обігріву. Занадто близьке сусідство з джерелом тепла призведе до надмірного нагрівання монітора. Це негативно позначиться на роботі техніки та стане причиною її дострокового виходу з ладу.

Застосування цих правил не вимагає надмірних зусиль, однак їх дотримання сприяє нормальній роботі монітора впродовж тривалого часу. Тоді як нехтування порадами спеціалістів ускладнить функціонування пристрою.

59 23.12.2022



Оголошення БУ і нових пристроїв Apple в Україні - iPoster.ua




Дивитись всі оголошення Apple
×
×