Чим можна і не можна чистити екран телевізора

Купуючи телевізор, мало хто думає, як і чим очищати його екран у майбутньому. Але в процесі використання техніки стає зрозуміло, що за поверхнею матриці теж потрібно доглядати, бо в іншому випадку на поверхні екрану буде накопичуватись бруд та пил, які з часом здатні погіршити якість зображення. Пил накопичується через статичну електрику, а ще на глянцевому дисплеї дуже помітні відбитки пальців.

Просто протерти екран ганчіркою не завжди допомагає, тому що від цього бруд ще більше розмазується, а сильно давити на матрицю не можна. Якщо застосовувати побутові розчини, не призначені для техніки, тоді екрану можна завдати непоправної шкоди. Тому, щоб видалити всі забруднення, краще використовувати спеціальні засоби для чищення. Придбати їх можна у тих же магазинах, де продаються телевізори у Полтаві та інших великих містах України. У нашій статті ми розповімо про те, чим можна ефективно та безпечно очистити екран, а які засоби краще не використовувати.

Чистячі засоби для телевізорів

1. Вологі серветки для техніки. Вони найчастіше продаються в пластикових тубах з отвором, з якого їх можна витягувати по одній. Серветки просочені спеціальним складом, що не містить спирту та абразивних компонентів. Вони не тільки чудово справляються з пилом та жирними відбитками, але й нейтралізують статичну електрику. Якщо протирати екран серветкою, яку щойно дістали з упаковки, то на поверхні можуть залишитися райдужні потьоки. Щоб їх видалити, потрібно дати серветці підсохнути, а потім протерти нею телевізор ще раз.

2. Мікрофібра. Волокна цієї тканини мають особливу структуру, завдяки якій вони добре збирають забруднення. Ганчірки з неї видаляють відбитки, пил, бруд без змочування чистячими розчинами. Зволожувати такі серветки потрібно лише тоді, коли необхідно впоратися із засохлими або стійкими забрудненнями.

Щоб користувачі не ламали голову над тим, який саме засіб для чищення екрана телевізора вибрати, у магазинах пропонуються вже готові набори. У них входить мікрофіброва ганчірка, комплект із сухої та вологої серветки, пляшечка з очищаючим розчином для техніки.

Чим не слід протирати екран телевізора

Якщо дисплей забруднився, а спеціальних засобів для його очищення в будинку немає, деякі користувачі починають експериментувати з тим, що є під рукою. Це завжди ризик, адже деякі їдкі чи абразивні компоненти можуть зашкодити поверхню. Не рекомендується використовувати для очищення наступне:

- паперові серветки та газети;

- косметичні вологі серветки;

- спиртовмісні розчини;

- чистячі засоби для кухні, посуду, сантехніки;

- автомобільна косметика.

Якщо доглядати за екраном телевізора акуратно, тоді техніка служитиме багато років, а перегляд відео на чистому екрані без плям і пилу принесе лише приємні враження.

87 21.06.2022



Оголошення БУ і нових пристроїв Apple в Україні - iPoster.ua




Дивитись всі оголошення Apple
×
×