Електричне літаюче таксі Lilium успішно завершило свою першу подорож

Перший у світі електричний літак, що може злітати та приземлятися вертикально, успішно завершив тестові польоти в Німеччині.

Двомісний прототип літака розроблений стартапом Lilium, що знаходиться в Мюнхені.

Під час тестових польотів 21 квітня літаюче таксі Lilium піднялося вгору вертикально як гелікоптер, а потім полетіло як звичайний літак - горизонтально.


Незважаючи на те, що під час випробувальних польотів літаючим таксі управляли дистанційно, компанія Lilium планує найближчим часом провести тестові польоти з людиною. Також співробітники компанії сподіваються запустити п’ятимісну версію літаючого таксі.

Літаюче таксі Lilium налічує 36 двигунів.

Його максимальна швидкість 300 км/год, воно може долати відстань до 300 км.

Генеральний директор компанії Lilium Даніель Віганд сказав, що його компанія розв’язала декілька «найскладніших інженерних задач в авіації».

«Успішні тестові польоти показали, що наш інноваційний технічний дизайн працює саме так, як ми передбачали. Тому тепер ми можемо зосередити увагу на п’ятимісній версії».


За словами представників компанії їхнє літаюче таксі – єдиний електричний літак, здатний злітати та робити посадку вертикально.

Вертикальний злїт та посадка – поняття не нові, але попередні версії електричних літаків з вертикальними зльотом та посадкою були обладнані гвинтами зі змінним нахилом або пропелерами, як у дронів, піднятих горизонтально.

Представники компанії Lilium дуже сподіваються, що літаюче таксі Lilium замінить звичайне таксі в містах.


5251 24.04.2017



Оголошення БУ і нових пристроїв Apple в Україні - iPoster.ua




Дивитись всі оголошення Apple
×
×